TCO csökkentés

A beruházások során elkerülhetetlen a TCO kalkuláció. A "tulajdonlási költségek" ismerete nem csupán a döntéshozókat befolyásolják. A költségek mellett az energiahatékonyság ma már alapvető igényünk.

Miért fontos a TCO?

A "Total Cost of Ownership" mindazokat a költségeket magában foglalja, amely az eszköz beszerzésével és folyamatos karbantartásával, üzemeltetésével kapcsolatos. Ezek a költségek rengeteg tényezőtől függnek, és számos olyan szempontot felvetnek, amelyek korábban kevésbé voltak szem előtt. Manapság már minden korszerű vállalat elsődleges célnak tartja a környezetvédelmi szempontokat.

Környezetvédelem és energiahatékonyság

Az EATON szívügye a természetvédelem. A gyártási folyamat és az üzleti élet valamennyi területét átszövi a környezettudatos gondolkodás. Az EATON az elsők között döntött az ISO 14001 tanúsítvány megszerzése mellett. Ez nem jelent mást, mint a környezetbarát működés és fejlesztés szigorú mércéjét. Az EATON által kidolgozott előírásoknak köszönhetően a gyártás során jelentősen lecsökkent az energia és a nyersanyag felhasználás, a hulladék és a széndioxid kibocsátás.

Egy megoldás az Eaton-től: Energy Saver System - ESS

A piacon egyedülálló ESS - Energy Saver System - technológia 85 %-kal csökkenti az UPS energia veszteségét ezáltal az energiára fordított költséget anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a fogyasztók védelmében. Az Energy Saver System (ESS) a legjobb hatásfokot - 99%-ot - és a legrövidebb átkapcsolási időt biztosítja, összehasonlítva a legtöbb berendezésben megtalálható hagyományos ’eco mode’-dal.

 

Miért fontos ennyire a 99%-os hatásfok?

A hagyományos online UPS-ek hatásfoka teljes terhelésen 92-94%. Általában nem 100%-on, hanem csak részlegesen terheljük ki berendezéseinket. Ekkor még alacsonyabb a hatásfok: 30-70%-os kiterheltség mellett mindössze 89-92%-os hatásfokról beszélhetünk.
ESS-sel 30%-os kiterheltségtől 99%-os hatásfokról beszélhetünk!
 

Gyakorlati példa - 100kVA-es UPS esetén

Eaton TCO Calculator alapján:
Villamos energia költsége: 30Ft/kWh
Klímahatékonyság: 40%
Kiterheltség: 70%
Fogyasztó teljesítmény tényezője: 0,9
Hagyományos UPS hatásfoka: 92%
ESS képes UPS (Eaton 93PM) hatásfoka: 99,25%


Energiaveszteség költsége:                          

Hagyományos UPS-sel:    2 .015.562 Ft/év

ESS képes UPS-sel:            182.525 Ft/év

Megtakarítás: 1.833.035Ft/év
 
A beruházás költsége 3-4 év alatt megtérül, ezután már pénzt termel az UPS.

Megtakarítás 10 év alatt: 20 millió forint - Az UPS árának többszöröse!


Végezzen próbaszámítást itt: