Épületgépészet és Ingatlanüzemeltetés Konferencia 2022

A BPS Kft. is képviselte magát a 2022. november 17-én megrendezésre kerülő Épületgépészet és ingatlanüzemeltetés konferencián, amelyre ez alkalommal is a budapesti Bara Hotelben került sor, az AARMA Hungaria Kft. szervezésében.

A BPS Kft. részéről kereskedelmi igazgatónk, Szabó Gábor tartott előadást A villamos energia tárolásának lehetősége és jelentősége napjainkban címen.

Az előadás tartalma röviden:

A jelenlegi energiaválság alatt szinte minden vállalat szeretné csökkenteni a már-már elviselhetetlenül magas elektromos áram költségét.  Egy jó és általánosan bevett gyakorlat a napelemek telepítése, amelyek „ingyen” termelik az áramot. Viszont a nap nem feltétlenül akkor süt, amikor az áramot felhasználjuk és idővel az áramszolgáltató sem tudja illetve akarja díjmentesen tárolni a felesleget, így felmerül egy saját tároló kérdése. 
Sokan kérdezik, hogy a meglévő nagy teljesítményű szünetmentes áramforrásuk alkalmas lehet-e erre a feladatra. Az UPS sok problémát megold, de ilyen jellegű energiatárolóként nem használható. Erre a feladatra a Li-Ion akkumulátor alapú energiatárolókat tudjuk javasolni.
Előadásunkban bemutatjuk a jelenleg elérhető különböző teljesítményű és kapacitású akkumulátoros energiatárolókat, valamint azt, hogy milyen esetekben éri meg, illetve mikor jogszabály által előírt kötelezettség ezeknek a használata.

További részletekért tekintse meg az előadás anyagát!